HOLLAND POP FESZTIVÁL

Hogyan befolyásolta egy zenei fesztivál Henk de Vries-t, hogy elindítsa karrierjét a Cannabisban?

1970-ben Henk de Vries és egy csoportja meglátogatja a holland „Woodstock”-ot Kralingsebosban. Henk feladata volt, hogy hozzon valamit dohányozni, amit meg is tett, és megosztotta barátaival. Órákon belül, legnagyobb ámulatára, felajánlották neki, hogy megvásárolják a közösen használt cannabist. Ez feldühítette, és arra gondolt, mit tehetne, ő tud jobb lehetőséget ennél. Henk visszament Amszterdamba, hogy többet, sokkal többet szerezzen az eredetinél, és legközelebb a fesztiválon talált magának egy szép helyet egy kis híd közelében, ahol leülhetett és eladta a gyufásdobozokba töltött kannabiszát (amit útközben felvett). Rövid időn belül két rendőr szembeszállt Henkkel, és azon voltak, hogy letartóztassák, amikor a fesztivál szervezője, Koos Zwart belekeveredett, és vita után felülmúlta a rendőrséget, méghozzá annyira, hogy a PA-n keresztül bejelentette a tömegnek, hogy Henk a fesztivál közelében ül. a kis híd közelében eladó Cannabissal. Ezzel Henk lett Hollandia első „legalizált” kannabiszkereskedője, és ezzel elvetette a magot, hogy az akciót birodalommá terjessze.VISSZAVISSZÜK ODA, AHOL MINDEN KEZDŐDÖTT.

Amikor Henk 1974-ben visszatér Németországból, észrevette, hogy a környéke leromlott, a kemény drogok átvették az uralmat az utcákon, a szomszédokon és a barátain. Henk úgy döntött, hogy intézkedik, és az apjától örökölt szexbolt összes készletét a csatornába dobta. A most rendelkezésre álló hellyel biztonságos helyet teremtett a szomszédok, barátok és az alkalmi turisták számára, ahol gyógynövényt vásárolhatnak, fogyaszthatnak és hűsölhetnek egyet. Egy nappali, ahol mindenki élvezheti a gyógynövény jótékony hatását. Szigorú üzletpolitikát folytattak, hogy a kemény drogokat az ajtón kívül tartsák. A – amit kannabisznak hívunk – használata akkoriban illegális volt Hollandiában, és Henk a helyi rendőrkapitányság középpontjába került, a működés első éveiben razziát hajtottak végre abban pincében, ahol a mai napig üzemel egy The BulldogHenk megígérte a rendőrkapitányságra szállított látogatóknak, hogy harminc perc fogva tartás után visszatérhetnek, és pótolhatják azt, amit a rendőrök elvettek tőlük. Ez végül a rendőrség nagy frusztrációjához vezetett, amiért megtették az első lépéseket a vak szem politikája felé. Henk küzdelme sikeres volt, “Szegd meg a szabályokat, hogy te hozhasd létre azokat.”

The Bulldog™ valójában az első coffeeshop. Ez azt jelenti, hogy a „kávézó” kifejezést, ahogyan ma Amszterdamra ismerjük, Henk alkotta meg. Derrick Bergman, a Cannabis tilalmának feloldásáért felelős Szövetség (VOC) elnöke szerint „A The Bulldog™ alapítójaként Henk de Vries nemcsak élő legenda, hanem a modern történelem első globális kannabiszmárkájának tulajdonosa is. Amit 1974-ben az amszterdami Oudezijds Voorburgwal egyik pincéjében elkezdett a The Bulldoggal, agyszüleménye egy világhírű birodalommá nőtte ki magát. Senki máshoz hasonlóan Henk de Vries is rányomta a bélyegét arra a jelenségre, hogy Egbert Tellegen professzor szerint „az elmúlt fél évszázad legfontosabb holland társadalmi innovációjának” kellett volna kikiáltania: A kávéházat.

Henk de Vries, a The Bulldog tulajdonosa visszatekint, honnan indult minden

forrás: The Bulldog – The Livingroom of Amsterdam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A HOLLYWEED CANNABISTRO OLDALÁT, CSAK A 18. ÉLETÉVÜKET BETÖLTÖTT SZEMÉLYEK LÁTOGATHATJÁK.

Elmúltál már 18 éves?

A webhely kizárólag 18 éven felüli fogyasztók számára készült. Adatvédelmi szabályzat